Olivia - dagen

Har varit iväg hela dagenidag så har inte kunnat blogga nått. Stack till ullared i morse, köpte lite parfymer, nån tröja, lite hund och hästsaker, innebandy klubba, äkta skinnjacka och en plattång.

Sen när jag kom hem på kvllen stack jag direkt till stllet och red ut en långrunda på 1,5h. Cindy var riktigt fin mot slutet men lite jobbig i början.

Nu väntar jag på att Sofie ska komma, hon ska sova här inatt. Imorgon ska jag ner till ridhuset och träna lite dressyr.



Ida - är man trött så är man

Min systers katt är hos oss i några dagar, och han är hur jäkla söt som helst!
Idag somnade han på golvet, och snarkade..
Han är bara en liten bebis, och heter Zimba :')



Lina - man blir glad av er!

Man blir så glad när ni kommenterar typ Gud vad fina ni är och ni passar verkligen tsm och sånt!
Det är jätte gulligt av er :')
Ska berätta en sak sen.. Som många inte vet!
Det kommer nog upp senare, nu ska jag vara social med dom i bilen!
Puss hej! <3



Lina - något att lära sig..



Lina - ...

Idag red jag på volten, travade och skrittade bara :)
Tog ett litet skutt som var typ 40 cm och gick lite över bommar!
Han var jätte stel i början men blev super fin i slutet.
Vi höll på i stallet och jag har putsat nu och så, de är därför jag inte har bloggat!
Men nu ska jag dra till Ica med mamma, Hejdå!



GLÖM INTE!

Glöm inte tävlingen som avslutas IMORGON!
http://topclassryttare.blogg.se/2012/march/tavling.html#comment

Jag (Ida) kommer fixa vinnaren, som kommer dras via en slumpgenerator. Vinnaren kommer kontaktas via mejl.



Ida - Bella

Hej, förlåt för ganska kass uppdatering, men det ska bli bättre från min del!
Sov i alla fall hos Lina igår!
Och idag fick Attur vila, red Bella på ridbanan istället. Hon var jätte lugn, ganska seg och stel men snäll flicka är hon. ;)
Imorgon på förmiddagen eller mitt på dagen ska jag rida Elliott, ska rida honom eftersom det inte blev någon tävling för min del så istället åker jag och rider honom, sen efter det drar jag till mitt stall igen och rider Attur, det kommer även någon som ska provrida Bella för att ha henne som sommarhäst, hoppas dom vill ha henne! Men dom kommer stå i vårat stall vilket som i sommar vilken häst dom än väljer, kul med nytt folk!

/Ida

Jag och Bella förra sommaren ;)



Lina - <3

Han vann mitt hjärta, utan att säga ett ord.



Ida - Regn..

Hellup! Har precis kommit hem från stallet, red på ridbanan idag med min syster som red Bella.
Jag hoppade lite, hoppade ett kryss och travade lite bommar bara. Plus att det regnade och HAGLADE (?!) när jag red! Så det var inte så mysigt väder..
Jag skulle igentligen ha tävlat på söndag, eller ja, det var en clear round, men eftersom våran transport inte är besiktad, och vi har inte fått papprerna på den så kan inte vi åka dit. Rätt synd eftersom Attur funkar superbra i hoppningen just nu!
Imorgon så ska jag åka och rida min mosters lilla b-ponny Elliott, har inte ridit honom på cirka 2 år nu, så det ska bli super kul! Om allting går bra och om jag tycker om honom ska jag börja tävla lite clear rounder och sånt med honom, men tanke på att Attur fortfarande behöver mera träning för dressyren och sånt.
Och igår så red jag ut med Lina och Sara, det gick jätte bra! Attur var super snäll. Efter det så red jag Bella på ridbanan, och hon var också jätte snäll, gick i form oftast och jag har film på det! Fast den vågar jag knappt visa! ;) Red som en kratta...


/Ida


lina - något jävligt dåligt.

jag hatar verkligen när folk inte tvättar bettet, USCH
det är samma sak som om jag aldrig tvättar min talrick innan jag äter, asså usch blä.
det rä så synd om hästen som får det äckliga bettet i munnen!
tänk på det, seriöst, gör det.
en gång att glöma, VISST, men efter varje ridpass, sen får man ursäkten: OJ, jag glömde
asså HDQEIHIUQFTNQICTKYWFUITRQOWI
JAG HATAR NÄR MAN INET TVÄTTAR BETTEN.
man måste tvätta betten, tänk på hästen.


lina- alla dagar typ..

nu tänker jag skriva om hur jag red dom dagarna jag inte bloggade på ;)
Tisdag: jag och ida red på ett par ängar, skrittade upp för en liten backe typ och min häst gör värsta hoppet, som jag inte var beredd på, så såklart hänger jag mig kvar i tyglarna, så flyger över halsen och han bockar så jag ramlar av men huvudet först och då hade han värsta partyt typ. Han bockade och busade och sprang och ja.. fast satt ju inte på som tur var ;) ramlade av med huvudet först och sen med rumpan, så mådde illa och sånt skit dagen efter och så..
onsdag: jag red i rimbo, det ligger 30 min från mig och molle vilade, red två pass där för mamma kunde inte rida, eller hann inte! men det gick bra, red två hästar, inte ponnysar! dom var mysiga och pigga, haha
Torsdag: red ut med min ridlärare och ida, var skit kul! fast kalla aldrig min häst normal.. han var typ skit tröstig så efter vi har galopperat så stannar han upp och går ut i en jätte stor vattenpöl, DET GICK INTE ATT FÅ BORT HONOM DÄRIFRÅN! vi typ ba: men molle ska du bada!? sen så drog han ner huvudet och drack, snutte då..
men han var lite seg men i galoppen sprang han på!

fredag: red ut en sväng med stallets ägare, lena. han var väldigt seg! ja har inte så mycket mer att säga om idag..

hur jag ska rida i helgen:
lördag: skritt och trav på banan, kanske lite bommar och sånt, bara mjuka upp honom för morgondagen och sånt.

söndag: hopptävling, eller en klubbhoppning. blir 70-80 på menyn! ska gasa honom mycket innan och såklart ska jag rida med sporrar första gången på tävling! ska få mamma att filma, hihi :)


det var den här veckan, glömde måndagen men skrev den i måndags tror jag :)
puss kram!


It's hard to forget someone, who give you so much to remember.


Olivia - ingen aning

Har ingen aning om vad jag ska hitta på med Cindy idag. Kanske rider ut en runda, kanske sticker ner till ridhuset eller så får hon vila om jag ska ut med kompisar. Tror jag kanske lastar henne och åker ner till ridhuset, det blåder ganska mycket ute så vill inte rida ut och kan inte rida imorgon så tror hon måste gå idag. Isåfall fotar mamma så ikväll blir det bildbomb om jag nu är hemma ikväll.

För övrigt har jag inte gjort så mycket idag, solat lite och bakat. Idag kommer också mina kläder som jag beställde för några dagar sedan!



Olivia - åh..

såg nyss att lilla joker va tillsalu, en ponny som varit i stort sätt som min innan jag köpte cindy. Han stod bara 100m från mitt hus och var hos honom väldigt mycket. Känns jobbigt att inte kunna hälsa på honom om han blir såld. Våra minnen är helt oförglömliga, älska känslan av att göra han fin en fredagkväll för att jag skulle träningstävla nästa dag, åh kunde stå i timmar och bara mysa med henne men det bästa vi visste var nog att galoppera i backar i full fart barbacka en härlig sommarkväll, brukde alltid då hoppa av honom och sätta mig på en bänk så satt jag där och njöt medan han beta brevid. Eller varje hoppträning för sandra, han hoppade allt men vi har kämpa. När jag börja rida honom kunde han inte fatta galoppen, jag grät och var så besviken efter varje ridpass men jag gav aldrig upp, efter 1år hoppade vi en bana på 80cm (joker är bara en shettis).

Den lilla ponnyn har verkligen en evig plats i mitt hjärta. Han må vara liten men en häst med större hjärta än honom finns inte. älskar honom så..


Olivia - galoppfattningar & ökad trav

Ska ner till ridhuset med Cindy och träna galoppfattningar och lite ökad trav. Bloggar mer ikväll! :)



Ida - skolan

Hej :)
Är i skolan just nu, igår fick Attur vila.
Jag följde med Lina till hennes ridning i Rimbo.
Idag så ska jag och Lina rida ut med Sara i stallet, våran ridlärare :)
Nu ska jag ha svenska ;)
/ida



Lina - hund och katt

Ska bara skriva lite snabbt om min katt och min hund, båda är utmobbade!

Katten dricker bara ur en kran, alltså i handfatet och är wb klätterapa, han klättrar under min säng och skrapar på fönstrerna när han vill in. Han biter även på min tår när jag sover!

Hunden slickar på golvet och på mina fötter. Han är även halft döv och springer runt som en dåre och ba lalalalalalala! Han tror att han är en liten hund och vill vara en knähuuuuund! Men han är ju lite stor haha ;)

Det där är bara lite om mina utmobbade djur! Haha men älskar dom endå <3
Får ingen bild på katten men här är hunden iaf ;D



Olivia - vila

Ska snart till stallet och fixa där. Cindy får vila idag, hinner inte rida och sen gick hon ju ganska hårt igår så hon förtjänar denna vilan. Tar kanske in och ryktar av henne eller bara myser lite med henne i hagen.

Ikväll är det innebandy så mitt bloggande kommer inte vara på topp!

Cindy och Angeclia på blilden!


Ida - iPhone

Hej.
Mitt första mobilinlägg från min nya iPhone :)
Just nu gör jag ingenting, tänker lite i så.
Om ni har instagram, följ mig gärna, jag heter idahanssonh :)

/ida



Olivia - lc2 och lb1

Dressyrträningen för Elisabeth idag gick sådär. Kunde gått mycket bättre, kände att jag inte riktigt 'red' utan mer bara åkte häst. Men hade så otroligt ont i min mage så hade svårt att konccentera mig vilket gjorde att Cindy inte heller var så konccentrerad. Red iaf igenom lc2 och lb1. Cindy var iaf fin i galoppen men hon var lite åt det sega håller. Men det var varmt ute och så.

När jag kom tillbaka fick hon en rejäl borstning, hon fäller riktigt mycket nu! :)



Ida - förlåt!

Hej, förlåt för att jag inte bloggat, har inte haft någon lust..
Men nu kör vi! ;)
Idag red jag och Lina på ängarna, vilket gick ganska bra med Attur, men som ni kanske såg Linas inlägg så ramlade hon av! Vilket gjorde att Molle kutade runt på ängarna och Attur ville absolut hänga med honom, sååå jääklar var nära det var att jag tappade honom! Men fick tag i honom ordentligt så han blev lugn efter ett tag!
Och ja, jag hoppade av när jag såg att Molle sprang runt och att Lina låg på marken, eftersom hon låg där en stund ville jag inte gärna fortsätta rida, utan att kolla hur det var med henne!
Men sen travade vi hästarna lite när Lina hoppat upp igen sen red vi tillbaka till stallet.
Den här veckan blir det mest uteridning, ska hoppa på fredag tror jag, och så är det tävling på söndag, och vet ni? Jag är inte alls taggad, med tanke på att jag ramlade av förra gången som var det första gången med honom.

Men nu ska jag pilla lite med min Iphone som kom idag, woopwoop!

/Ida


Jag och Lilla gubben, min mosters häst :)


Lina - Inge blogg

Nu vill inte jag blogga, ramlade av idag med huvudet först och mår illa just nu.
Känns som jag ska spy, så orkar inte.
Hoppas ni förstår, puss!



Lina - godmorgon!

Jag bloggade INTE igår, förlåt mig..
Men igår red jag ut med Ida, vi skulle ta en kort runda men det blev inte så..
Idag ska vi rida bort till ett par ängar och sånt!
Så här ser mitt ridschema ut:
Tisdag : ängarna
Onsdag: vila
Torsdag: markarbete eller dressyr
Fredag : uteritt
Lördag: skritta ut
Söndag: hopptävling


Jag ska tävla på söndag också, eller det är ingen riktig tävling utan en klubbhoppning, ska hoppa 70-80
Sen helgen efter det ska jag tävla chickencup, skulle först rida dressyr och hoppning men det blev bara hoppning för mamma ville inte åka
framochtilllbaka två dagar i rad!
Då ska jag hoppa först en clearound sen en LC, alltså 60 först och 70 sen
Menmen, kommer blir bra endå!
Båda tävlingarna är i rimbo :)

Nu ska jag äta klart min frukost! Seeya'



Olivia - Gått en runda

Har precis kommit hem från stallet. Fixade allt i stallet först sen tog jag in och ryktade av Cindy, tvätta av hennes svans och man och sen gick jag en runda med henne i det fina vädret så hon skulle torka lite. Riktigt fin vårkväll är det idag!

Nu ska jag beställa lite jeans och några tröjor :D



Olivia - bilder

Blev ingen ridning idag, släppte ist ut Cindy i en annan hage så hon fick springa av sig. Har varit ute och solat typ heöl dagen, helt sjukt, +26 i mars!? det gillas stort! ;)

Veckans schema!
mån: Vila
tis: dressyrträning för Elisabeth
ons: Vila
tors: Skogen
fre: hoppning
lör: dressyr
sön: skogen


lite bilder från idag!
Alla bilderna är oredigerade, orkar inte redigera dom!







Lina - vad jag och Ida gör just nu..

Kund inte blogga idag för jag har varit på hööks!
Vad jag köpte får ni veta sen hihi ;)
Tre påsar, två stora och en liten, plus ett täcke.. Så vad tror ni jag köpte?
Nu äter vi godis, Hihi



Olivia - dressyr

Ska ta ett dressyrpass nere i ridhuset idag igen. Ska rida på ute banorna och mamma ska fota så det kommer säkert bli fina bilder.



Lina - filmen från i torsdags!

han var sjukt seg under banan, jag vet
men han lät flåsig och "roslig" i andningen, så min tränare sa att det kanske var därför han var så seg ;)
men märkte inte av något i fredags, så de var bra!
rider inge bra, jag vet.
men hindrerna är typ på 75-85 :)




vad ska jag träna på? vad tycker ni?


Olivia - dåligt!

For ner till ridhuset innan idag. Det gick riktigt dåligt! Cindy började med att stegra och bocka sen vart hon okoncenterad och jobbig hela passet. Red inte så länge då jag verkligen inte var på humör.

Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Varit en stund med myggan och jenny hos kajsa, haha sjukt kul! Har varit ute med kompisar varje fredag och lördagkväll länge nu så ikväll ska jag vara hemma! Väntar på att beställa pizza nu , bloggen kommer hållas igång hela kvällen nu då jag är hemma! :)

Lite bilder från idag.












Olivia - ingen blogglust..

Min uppdatering kommer inte vara på topp denna helgen , dels hinner jag inte blogga och har verkligen inte blogglust.

Men idag ska jag nog rida ut en runda vilket jag gör imorgon också. Ska ta med kameran , har verkligen inte några nya bilder på mig och Cindy.



Ida - Till bussen snart

Hej!
Blir ett litet inlägg nu innan jag ska till bussen, drar om 10 min! :)
Red Attur nyss på ridbanan, har var jätte duktig, super pigg och fin!
Och hoppträningen igår gick super! Han stannade en gång, men resten hoppade han! :D Blev lite högre denna gång till och med. Kanske hoppade 60-70 som högst, duktig ponny :D
Har inte hunnit göra några tidsinställda inlägg, men jag tror jag kommer uppdatera lite iaf.
Men nu ska jag fixa mig, får inte missa bussen!

/Ida


En annonsbild på Attur, Han hoppar i Estland ;)



Lina - FairPlay cup

Nu ska vi till semifinal i FairPlaycup, det är en fotbolls turnering :)
Vi ska till Knivsta, någon som bor där?
Sen drar jag till stallet, sen till Bästavän!
Kommer bli en awesome helg.
Sen ska jag fota henne på lördag hon ska tävla i stora Väsby
Någon som ska dit?
Ni får jätte gärna komma fram Isf :)
Nu pressar vi musik i min lärares bil, Fyfan vad grymma vi är!!
Aja, ska vara social med mina brudar.
Seeya! :)


Min skruuuuutt för några dagar sen! :')

Btw ska ni få en film från igår



Lina - dagens outfit :)

Här är dagens 'outfit'
Bara för jag har tråkigt! ;)
Leggings - cubus
Spetströja - Gina
'tjocktröja' - adidas, intersport
Strumpor - nightmare

Haha :)



Olivia - skrittat

Har precis skrittat en runda. Cindy var riktigt fin i början men sen började hon hålla på, lyfte och började takta och sånt. Men lugnade sig efter ett tag.

Imorgon blir det antagligen ett hopp pass i ridhuset. Ska be mamma fota så jag får lite nya bilder som jag kan bjuda på här på bloggen :)

Cindy och Angelica på bilden!


Ida - Min helg

Hejhopp!
Vi i skolan slutade tidigt idag för alla lärare skulle på någon grej. Så vi fick gå två timmar tidigare. Det känns faktiskt som att det är fredag idag, då vi brukar sluta vid 1 då. Menmen, en dag till sen är det helg!
Och jag har en stark känsla av att min helg kommer bli GRYM.
Fredag - Slutar vid 1, tar bussen till stallet. Rider och kanske mockar om jag hinner. Sen tar jag trebussen in till stan för att träffa Elvira, min bäääästaavän. Vet inte vad vi gör då, kanske går på stan, eller åker hem till mig. Sen på kvällen drar vi till donken och fettar oss där. Elvira sover hos mig till söndag också!
Lördag - Elvira sov hos mig och vi ska förmodligen åka till Attur, rida och sen får jag se om vi ska till hennes stall med! Flummdag med henne iaf.
Söndag - Får se vad vi hittar på :3 Hon ska hem i alla fall och jag ska till stallet och rida.

En hel helg med bästavän, kan det bli bättre?

Ska hoppträna ikväll! Uppdaterar er om det. Gör nog flera tidsinställda inlägg till helgen, då jag och Elvira kommer ha fullt upp :D Ska ut och fota nu, åka lite moppe, Ses!

/Ida

Attur för ett tag sedan :)

Elvira och jag för länge sen :)


Lina - mobilblogg

Hejhej!
Nu sitter jag på bussen på väg mot norrtan :)
Fick sluta tidigt, Najs va!
Men ikväll ska jag hoppträna och skriver imorgon hur det gick, kanske bör ganska dålig uppdatering imorgon och på lördag men det är för att jag ska till en kompis sen ska hon tävla på lördagen och då ska jag fota! :)
Lägger upp bilderna på lördag tror ;)

Men nu ska jag vara sociala med mina bruds nu :)

Hörs!



Olivia - skolan

Har lunchrast nu så hinner slänga in ett snabb inlägg. Idag får Cindy vila, jag och några andra ska hem till Julia och sen på kvällen är det innebandy :)



Ida - Tisdag

Helluw!
Idag var jag först i skolan, vi gjorde inget speciellt. Hade vanliga lektioner, och vi spelade basket på idrotten, vilket resulterade i att jag fick bollen rakt i fejjan, jaja, mitt lag var awesome iaf.
Sen åkte jag till stallet, jag och Lina red ganska länge, Attur var supersnäll! Lite halft pigg och var inte rädd för så mycket, kunde till och med skritta mitt under ridturen med långa tyglar, inte ofta jag kan göra det :)
Imorgon åker jag direkt in till stan efter skolan, ska till piercingaffären och så, sen ska jag kanske till Rimbo tilll min moster och rida hennes lilla ponny! Ska bli skojj, om det blir av rättare sagt.

Nu ska jag göra klart ett skolarbete!
/Ida


Bjuder på bilden!


Olivia - suddiga..

Cindy var riktigt fin idag på dressyrträningen. Riktigt fin i munnen och gick otroligt fint. Red igenom lc2 och red mycket på 15 och 20m volter.
Det har börjat släppa för oss nu. Vi har haft en motgång nu ett tag men sen i söndag så bara ändrade jag min inställning och det gav reslutat direkt. Innan vart jag ganska hård i min hand, vilket är fel men mitt tålamod vart aldrig bra. Men i söndags var jag mycket muk i handen, rörde på handen, ställde henne och sen bara lossnade allt! Nu går och riktigt fint och jag rider verkligen och inte bara 'åker häst'.

Lovade ju bilder idag, mamma ställde upp och fotade massa men när jag kollade igenom bilderna vart exakt alla bilder utom en riktigt subbiga! Såg senare att jag hade stängt av zomningsläget så det var därför alla bilder blev suddiga. Riktigt synd då hon gick riktigt fin. Men men, sånt händer, haha har haft otur hela dagen..

ursäkta sitsen, måste verkligen träna mer på min sits i traven.
såhär såg de andra 150 bilderna ut..


Lina - dagen gick till såhär!

jag gick ju till skolan, roligt.
hade två nationella prov i matte, verkligen skit kul.
men det gick faktiskt ganska bra ;)
men sen åkte jag till stallet
red ut med ida, vi red i ungefär 1 timme och en kvart :)
molle var pigg och framåt, riktigt kul!
vi skulle igentligen bara ta en kort runda, men det blev inte så ;)
molle ska vila imorgon och hinner inte blogga då tror jag!
så sätter in tidsinställda. :)
trro jag ska böra med hiss/diss, vad tycker ni?
kram!
random bild.


Olivia - Bloggar via iphonen

Ikväll är det ju dressyrträning för Elisabeth. Min uppdatering kommer inre vara på topp idag. Hinner inte sitta vid datan. Mamma ska fota idag så ikväll eller imorgon blir det bildning ;)



Lina - filmeeeeeeeeeer

dom två första filmerna är från i sommras, haha!
sen den sista är typ nu, helt otroligt.
vilken jävla skillnad på både ponny och ryttare, haha!
släng gärna in en kommentar! :)
btw, rider barbacka på alla filmer. fats på den sista har jag ett schabrak under för han fäller så mycket, och det åker bak, därför ser det ut som jag sitter jätte långt fram ;)
sommaren 2011.


oxå sommaren 2011.



love u!


lina - håll koll

imorgon kommer filmer, skillnadsfilmer och nnär jag tränar trick på han :)
kommer upp klockan tolv, släng gärna in en kommentar då ;)


Olivia - glömde

Har tyvärr inga nya bilder att bjuda på då jag glömde minneskortet till kameran hemma.. Imorgon är det dressyrträning för Elisabeth. Ska nog rida igenom lc2 och träna mycket galoppfattningar och skänkelvikning. Ska se om jag hittar någon som vill fota så jag får lite nya bilder att bjuda på. Är det något speciellt ni vill läsa om eller några speciella bilder ni vill se är det bara att slänga in en kommentar :)



Ida - Nobody knows

Hellu! Just nu sitter jag och pressar Darins låt Nobody Knows, så sjukt bra!
Men idag fick Attur vila, jag fixade hans frilla lite och mockade såklart.
Klippte hans man, eller ja klippte och klippte, jag ryckte den. Blev bra faktiskt, nu är den långa manen borta. Den blev lite ojämn men det ska jag fixa imorgon.
Lite bilder från idag kommer imorgon, orkar inte fixa det, har lite bilder på Attur och några på Lina & Molle! :)
/Ida


Under klippningen!

Efter! :D
 


Lina - jag är verkligen ledsen!

jag är verkligen ledsen av dålig uppdate!
Men idag red jag ut med skrutten, red själv.
han var skit pigg ett tag, sen blev han lite pigg och sen seg.
jag gjorde en vanlig halt och då började han trippa, haha ;)
men sen slutade han med det och jag kund galoppera på hemvägen tillochmed! :D
duktiga lilla ponny!
ida tog några bilder trro jag som säkert kommer upp sen, vi får se.
emn sen efter jag ridit så kom en hund som hade rymt in i stallet och molle nosade på honom och han nosade tillbaka, SÅG SÅ JÄVLA GULLIGT UT!
jag och ida ba: ååååhhhh.
aja!
tänkte lägga upp skillnadsbilder på mig och molle sen, om ni vill se :)
ha det bra sålänge då! :)

bild från i sommras, kommentera gärna.


Olivia - stallet nu

Ska snart till stallet. Cindy ska som sagt vila idag, kanske leder henne en liten runda eller bara tar in och pysslar lite med henne. Ska ta med kameran, det ärr fint väder ute, fast det blåder ganska mycket men vi får väl se om jag har lite fina bilder att bjuda på ikväll :)



Ida - Atturs sadel

Om ni kollade på bilderna från första bildbomben så såg ni att jag skulle skriva om Atturs sadel. Och det ska jag göra.
Det är såhär, att när vi köpte honom fick vi inte med någonting. Så då fick jag rida med en gammal sadel som satt ganska dåligt på honom. Sen så provade vi Bellas dressyrsadel på honom, den satt ganska bra, så jag rider med den nu. Men vi beställde även en allround sadel förut, en billig då vi inte har råd med en dyr sadel nu.
Men den sadel sitter inte jätte bra på honom, men den sitter inte dåligt heller, den sitter stadigt på ryggen och åker inte fram eller bak, men jag måste ha en padd under. Vilket jag inte alltid har då min syster använder den till sin sadel också.
Men vi har även provat Bellas sadel på Attur, och den sitter super bra, nackdelen med den är att den är brun.. Och att min syster använder bara den till Bella, så jag kan bara låna den när hon inte använder den.
Men vi ska köpa en ny begagnad sadel sen som passar bättre.
Innan ridningen
Efter ridningen, som ni ser skulle jag behöva en padd där bak, och jag tror jag har en faktiskt som jag hade till Otto (Min förra ponny), ska prova den imorgon!


Ida - Bildbomb del 3

Nu kommer dom sista bilderna! :)
/Ida
Attur
Attur, kliva högt över en liten sten
Molle
Bella
Lina & Molle, gulliga :)
Bella


Ida - Bildbomb del 2

Nu kommer del 2 av bilderna, enjoy :)
/Ida
Molle
Attur
Bella
Lina & Molle
Lina & Molle
Attur
Del 3 av bilderna kommer imorgon bitti, samt ett annat inlägg om hans rygg och sadelproblem. Följ oss via bloglovin om du inte vill missa något! :)


Olivia - veckans schema

Veckans schema!

mån: Vila, kanske leda henne en runda.
tis: Dressyrträning för Elisabeth.
onsdag: Vila.
tors: dressyr.
fre: hoppning.
lör: skogen.
sön: skogen.

Såhär se schemat ut inför denna veckan. Blir kanske lite ändrat beroende på vädret eller andra saker. Ska även ta lite porträttbilder på Cindy i helgen om det är fint väder :)



Ida - Bildbomb del 1

Här kommer bildbomb 1 från stallet idag! :D
/Ida

Attur

Bella (Min systers häst)

Attur

Attur (Jag vet att sadeln inte sitter bra, kommer ett inlägg senare ikväll om det)

Attur står snällt och väntar :)

Attur

Attur

Attur

Attur

Del 2 kommer om en stund, håll koll! :)


Olivia - riktigt fint!

Cindy gick så sjukt fint idag. Hon har aldrig gått så fint med mej på 2år, hon vart så otroligt fin och gick riktigt fint. Hon gick typ helt klockrent. Ställde henne mycket och tränade lite på olika tempoväxlingarna, gick sjukt bra! Gick i riktigt fin form i alla gångarter !



Olivia - rida ut

Är påväg till stallet. Ska rida ut en runda. Samma runda som igår , tar ca 1h och 20min. Ska mest skritta och trava men tar väl nån galopp också. Bloggar sen när jag kommit hem ! :)



Ida & Lina - Videoblogg



Olivia - ridit

Har också haft fullt upp hela veckan så har inte haft tid att blogga!

Red ut en runda för ett tag sedan. Cindy var otroligt lugn för att ha stått sen i tisdags. Blev mest skritt och lite trav, red i 1h och 20min. Imorgon ska jag nog och rida ut en runda.

Ikväll sticker jag väl ut med kompisar eller nått sånt :)



Ida - Förlåt

Förlåt för att jag inte bloggat, har inte haft riktigt tid! Men om ni har läst så har ni ju sett att jag ridit för det mesta med Lina! :)
Och idag red jag på ridbanan, Attur var ganska fjantig, men ändå sjukt fin, han var inte så fin i galoppen men han gjorde fina fattningar och hade en lugn och samlad galopp, så det är jag glad för.

Imorgon ska jag antingen rida ut eller rida på ridbanan, om jag rider på ridbanan ska jag be mamma fota! Alltid lika kul med nya bilder, och nu var det ett tag sen jag fick nya ridbilder.


Olivia - dressyrträningen

Dressyrträningen för Elisabeth ikväll gick väl ganska bra. Hon vart lite jobbig i början men riktigt fin i galoppen mot slutet. Träna mycket på galoppfattaningar och red på 15 och 20 meters volter. Imorgon får cindy vila, kanske leder henne en runda eller skrittar en liten runda. Får se vad jag hinner, har ju innebandy träning men hästen är alltid prio ett..

jag , myggan , jenny och kajsa cyklade typ 3mil till klippan, verkligen sista gången jag cyklar dit utan anledning !


Ni betyder så otroligt mycket..!




film på Ida och attur



Lina - denna dag!

idag red jag och ida ut en sväng, skrittade bara.
det blåste faen ute, seriööööst!
kändes som man skulle flyga av hästen!
men det gick väldigt bra :D
nu sitter jag och lyssnar på lejonkungen, FYFAN VAD GRYM!
sen chattar jag med ida, om lejonkungen och sånt..
fast nu slutade hon svara, bjsunge!

nu ska jag sluta skriva tråkiga saker och göra bajsläxan haha ;)
hejdå!

bild från sommaren, igga.


Olivia - sover

Alla andra sover , själv ligger man här klar pigg.. Jaja , inte så konstigt när jag dricker energi dricka och sånt nu. vi va ute och smällde raketer och sånt innan ikväll. Sen såg vi film o sånt. Ikväll är det dressyrträning för Elisabeth. Hoppas det går bättre än vad det gjorde sist. Ska också beställa lite kläder från gina och h&m sen. Ska försöka sova nu , natti !:*



Lina - godnatt'

Hejdå!
Nu ska jag försöka sova för jag var extremt trött idag somnade nästan hela tiden!
Ajaaa! Hejdå!



Dagens ekipage

det här är Emma och Nicaro.
Nicaro är nio år.
Jag skummade igenom emmas blogg, och valde henne för man ser att dom har kul, även fast det kanske inte går så bra har dom inte gett upp.
det är så roligt att se ett sånt ekipage.

stort grattis till er!

Tryck HÄR och ni kommer till hennes blogg, värd att läsa.


vill du också bli ett av dagens ekipage? maila då till: [email protected]



Lina - dagen..

hej!
idag gick jag i skolan, ovanligt va?
haha nejdå, duktig man är tappar man mobilen på gruset och får en spricka, aja!
underbara klass säger jag bara, ställer alltid upp, min stora familj.
efter skolan åkte jag till stallet och red snyggisen.
red honom i hackamore för första gången.
fick låna idas, snällisen!
han var ingen skillnad på det, men bet inte tag i bettet, eftersom dte inte finns något bett ;)
så det var skönt, men han ville inte gå så fiint..
skit samma, skulle ju endå bara prova!
jag och ida var skit flummiga, haha!
ni skulle serisöt sett oss, våran humor asså!
mockade och så sen, sen drog jag hem.
fast först åket vi ner till ica och köpte mjöl och sånt, fast det kanske ni inte vill veta, HAHAAH!
så dålig humor, fast i min skalle är den bra :)
iaf gjorde jag läxan och sånt nyss, nu bloggar jag.
tänkte göra dagens ekipage nu, vem blir det tro? ;)
har redan valt en, som jag tror skulle sitta fint här.
men HEDJÅ så länge :)
hittade en fin bild på skrutten sen jag var på ridläger i somras! love u!


Olivia - iordning

Har precis gjort mej iordning. Ska bara äta sen sticka till Myggan och sen ska jag , kajsa , jenny sova där. Vi ska väl vara ute och sånt sen typ dampa hela natten, som vanligt.. HAHAH , älska oss asså !

Cindy fick som sagt vila idag. Gosade lite med henne och fixade i stallet sen stack jag hem :)



Olivia - vila

Cindy får vila idag. Är med kompis och sen ikväll ska jag sova hos myggan med typ några andra fina tjejer. Ska iaf snart till stallet och mocka och sånt. Slänger kanske in ett inlägg senare om jag hinner :)



Ida - Lugnt pass!

Halloj! Red Attur på ridbanan idag, red med hackamoret och lät honom gå på långa tyglar hela tiden, Vilket gick jätte bra, han lyssnade otroligt bra och galoppfattningarna blir bara bättre och bättre.
Det blev ett lugnt pass i alla fall, red kanske runt 30 minuter, efter det tog jag och mamma in hästarna och fixade.
Imorgon ska jag till skolan, har inte varit där på två veckor, så det känns lite konstigt faktiskt, Var sjuk hela förra veckan och veckan innan det hade vi lov. Men nu kör vi igång med rutinerna igen! Tycker det är långttråkigt att bara vara hemma medans alla andra är i skolan, det finns liksom ingenting att göra..
Imorgon ska jag rida med Lina, tror jag :)
/Ida



Olivia - jobbig

Red ut en runda i det fina vädret med Ange. Cindy var riktigt jobbig framför allt i galoppen. Fick knappt stopp på henne, hon bara sprang på och så fort jag tog tag i henne så började hon stutsa och lyfta fram. Blir ganska trött på henne när hon håller på så. Hon kan knappt skritta utan går och taktar och i traven galopperade hon på stället. Innan blev jag rädd när hon rusa i galoppen och när jag inte fick stopp på henne men nu blir jag mest trött på henne. Men hon hade riktigt fint och mäktigt steg i galopp emellan åt.

Har ni hästar/ponnyer som brukar bli jobbiga i traven/galoppen? Kom gärna med tips på hur ni brukar lösa 'problemet'? :)





Olivia - väla

Hann inte blogga igår. Stack till väla med några kompisar, köpte ett par svarta jeans och ett par ljusa jeans. Sen stack jag och några andra till kajsa och sen till osvald. Tog stallet på förmiddan, bara fixade i stallet sen och sånt.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Cindy idag. Kanske rider ut en runda med Ange, Ange kanske rider henne eller bara tränar jag cindy från marken. Bloggar med ikväll!



Ny header!

Ny header alla! gjord av mig Kim på www.ponniejumper.blogg.se ! :D
9


Lina - failbilder

hej, nu kommer failbilder, BJUDER.
han gnäggade precis innan, snyggis!


















Ida - Lördag

Hej! Red med Lina på ridbanan idag.
Red lite skänkelvikningar och mycket övergångar med honom först! Sen så bytte jag och Lina häst, så jag red Molle, han var ovanligt mjuk men fortfarande ganska seg, Han kanske var pigg för att vara han, men rider man Attur först och sen Molle så är han inte direkt pigg, haha! :) Men han var fiiin!
Sen red jag Attur igen, galopperade mer nu, mycket galoppfattningar och sånt. Han var jätte duktigt! Väldigt fin i formen också.
Imorgon ska jag nog rida ut! :)
/ida


Lina - helloj!

Hejsan!
idag red jag med Ida, skriver sen hur det gick.
vi red klockan elva.
för jag ska möta min kompis Kim klockan tjugo i ett, kolla in hennes blogg här.
vi ska gå på bio, vi ska kolla på mästerkatten! :D
kanske bloggar något när hon är här, annars får ni nöja er med det här och ett annat inlägg som kommer upp senare.
men har inte så mycket emr att säga, haha!
men håll koll, för ett roligt inlägg kommer upp senare... ;)
så håll utkik och så, love to you!

hejdå så länge!


Olivia - stampe

Min ena kanin stampe har slutat äta och dricka. Antagligen får vi åka in och avlilva honom för han är en stort kanin på snart 7år och hans ras blir inte så mycket äldre. Känns riktigt tungt då han har funnits i mitt liv i nästan 7år..
såg när han föddes, vi har varit med i tidningen, vi har varit med om allt.. tillsammans.

älskar dej pojken, en kanin med ett hjärta av guld..


lina - failbilder?

tänkte lägga upp ett gäng failbilder idag eller imorgon, skulle ni vilja se dom?
jag lovar, dom är jävligt roliga... ;)
haha, nej men dom är roliga och ganska många


kommentera vad ni tycker :)

puss hej!



TÄVLING!

Nu är det dags för oss att ha en tävling här i bloggen! Vi har blivit sponsrade att tävla ut ett JACSON schabrak.
Några regler för att vara med.
*Du måste ha lagt ut denna bild över på din blogg, dayviews eller något annat ställe där folk kan se den.
*Kommentera att du är med PLUS att länken dit du har lagt upp bilden ska vara med i kommentaren.
*Du kan endast vara med från EN blogg, men om du följer oss på bloglovin och kommentera i våran blogg så är det större chans att du vinner.

Schabraket är till ett värde av 350 kr.
Man får välja färg + storlek, INGEN IDE att skriva vad du vill ha nu, vinnaren kontaktas via mejl, så skriv din meljadress i kommentaren! Färger och vilka storlekar det finns står på bilden!
Lycka till! :D
Det är bara att fråga om det är något, antingen i kommentar eller via mejl, skicka då ett mejl till [email protected]

Tävlingen avslutas den 1 april!


Vill du?

Vi tänkte börja med 'dagens ekipage', bra va?

vill du vara dagens ekipage någon gång, mejla isf in det till: [email protected]
skriv vad du heter, din ponnys namn och vad din blogg heter (om du har någon)
visst blir det bra? :)
massa kramar från oss på bloggen!


Lina - min stil!

detta är verkligen min stil, nom nom!
älskar verkligen den med blåa shorts och beige tröja och blå skor, LOOVE!
men alla är verkligen grymma, finns bara tre ord till det här: NOM NOM NOOOOOOOM!
gilla den eller inte, det är endå min stil :)

/Lina <3


Lina - hoppträningen

hoppträningen gick väldigt bra, förutom att jag ramlade av ;)
men annrs gick det bra!
finns inte så mycket att säga..
han var seg ibland och pigg ibland..
aja! ska göra tidinställda och så! ;)
hejdååå!


Olivia - lilleman

Precis fixat klart med allt i stallet o fixat lilte med Lilleman. Så fin shettis , han står o halvsover när man ryktar och pysslar med honom. Flätade också hans man och pannlugg , han blev jätte gullig :')



Olivia - stallet nu

Är påväg till stallet. Ska fixa med allt i stallet o sen hem o njuta av fredagskvällen :)
Bloggar mer ikväll !



Bloglovin

Följ våran blogg med Bloglovin


Ida - Hoppträningen

Hey! Hopptränade igår, han kändes ganska seg när jag red fram, men det ändrades ganska snabbt när vi började hoppa. Han var jätte fin i början, hoppade allting utan problem, han stannade på en grind när dom höjde den.
Det som är med Attur när han hoppar, är att han är rädd om sig, han hoppar alltid mycket högre än vad han behöver, sen om man höjer ett hinder som han redan hoppat på en lägre höjd så blir han tveksam om han verkligen klarar av att hoppa det där, Och eftersom han hoppar mycket högre över hindrerna och verkligen tar i när han hoppar så blir han mycket tröttare snabbare.
Så på slutet när vi skulle hoppa bana så stannade han väldigt mycket, för han var jätte svettig, han orkade helt enkelt inte, när jag skulle hoppa en kombination som sista hinder så fick jag inte ens igång honom i galopp för att han var så trött, så jag hoppade i att hoppa dom två sista hindrerna och skrittade istället medans dom andra hoppade.
Men jag är jätte stolt över honom, han kämpar verkligen! Han gör sitt bästa!
Bild från första hoppträningen med honom.

Bild sen första hoppträningen!


Lina - hoppträning

snart ska jag till stallet och mocka innan jag ska hoppträna.
tror att jag ska hoppa med sporrar, så han blir lite pigg.
men vi får se.
skriver imorgon hur det gick.
ska göra lite tidsinställda så bloggen hålls igång, love to you!
hejduuu! (a'



Olivia - vila

Ska snart till stallet. Cindy får vila idag då hon vaccinerades i morse. Tar in och pysslar lite med henne och kanske tränar lite från marken. Cindy ska iaf vila nu i 2-3 dagar :)



Lina - Molle

hej!
jag heter Lina och har då en ponny som heter Molle.
Molle är en b-ponny f. 1989 med okänd stamtavla.
Molle har en underbar personlighet och utstrålning.
han är 23 men ser ut och beter sig som typ 10.
han är otroligt fin och söt, min plutt!
vi tävlar hoppning men ska prova en dressyrtävling snart tror jag.
hoppning är våran grej, men det är inge fel  på att rida ute i skogen.
molle är ingen jättefin dressyrponny, men han gör det han ska.
vi har hoppat 90 cm som högst och precis börjat tävla 80.
jag är själv bara 12 år och bor i norrtälje, det ligger utanför stockholm.
jag är en sprallig och glad tjej.
jag älskar att träffa nya folk, de e najs.
typ det mesta jag kan säga, haah ;)


Ida - Onsdag

Hej! Var hemma från skolan idag också, får se om jag går imorgon!
Så idag fick Attur vila, mamma mockade till honom imorse. Har alltså inte gjort så mycket idag och har inte så mycket speciellt att skriva om! Men imorgon blir det hoppträning, skriver om hur det går! :)
/Ida


Olivia - dressyrträningen

Som ni kanske fatta gick dressyrträningen idag för Elisabeth inte alls bra.

På uppvärmingen vart hon riktigt fin och lyssnade bra. Red lite på volter m.m. Sen när jag började träna så vart Cindy riktigt okoncentrerad, gick i sin egna lilla värd och men försökte hålla tålamodet uppe. Men Cindy blev bara värre och värre och desturom hade jag jätteont i min rygg och hade ont när jag satt rakt och att då höra sin tränare säga "rät upp dig" hela tiden blev ju inte till någon hjälp. Kände att jag verkligen inte orkade, jag vart trött och hade ont och Cindy vart bara jobbig så tillsut bara bröt jag av och sa att jag inte tänker rida mer, skrittade henne och tårarna bara rann. Detta är nog första gången som jag verkligen inte orka, ville bara sälja Cindy och sluta rida. Men man har ju inte förlorat föräns man gett upp? right?

jaja, nya tag till nästa gång och hoppas på det blir bättre. Imorgon är det innebandy träning!



Olivia - besviken

Dressyrträningen idag gick skit.. grät så besviken jag var.
Skriver om dressyrpasset senare, ska äta och ta en dusch nu!



Ida - Attur

Hellu! :)
Jag heter Ida Hansson och jag är 15 år! På min fritid är jag oftast i stallet hos min ponny Attur, eller så fotograferar jag gärna eller bloggar. Jag började rida när jag var 7 år, då red jag på ridskola, sen när jag var 9 år fick jag min första ponny Otto, en seg liten ponny det, och vissa dagar jätte busig. Efter 4 år med den ponnyn avlivade vi honom och senare det året tog jag hem Puh, en connemara valack, honom hade jag i 8 månader, hade honom bara på foder så lämnade tillbaka honom och köpte Attur!
Min ponny heter då Attur och är en Estnisk ponny med cirka 12,5% arab i sig. Han är född den 24 april 2007. Han är en glad liten herre som älskar att vara ute och spinga och älskar att hoppa men vet fortfarande inte riktigt hur man gör.. Han tycker även det är kul med dressyren och älskar att lära sig nya saker.
Jag köpte honom osedd från Estland i maj/juni och tog hem honom till mitt stall den 11 juni 2011.
Fråga på om det är något! :)


Jag och Otto, min första ponny som jag hade i 4 år. 2006-2010

Jag och Puh, min förra foderponny! :) Oktober 2010-Juni 2011

Jag och Attur, min fina! :') 11 juni 2011 -



Olivia - Cinderella

Mitt namn är Olivia Wendel och jag är glad tjej på snart 14år. Tillbringar den mesta tiden i stallet men även mycket ute med kompisar. Jag har ridit i stort sätt hela mitt liv och för snart 2år sedan fick jag min första ponny. En mörkbrun ungonny vid namn Cinderella, som till vardags kallas Cindy.

Cindy är en ungponny född 2007, d ponny. Hon är har ett riktigt bra psyke och är genomsnäll. Hon har fint steg och väldigt snygg kropp. Har ägt henne i snart och jag har lärt mig enormt mycket under den tiden. Håller på med något som kallas Natural Horsemanship och vill hitta harmoni mellan mig och min häst. En häst är inget tävlingsredskap utan en bästavän.

Har ni några frågor är det bara att slänga in en komentar! :)


Cindy och Angelica på bilden, Angelica hjäper mig´mycket med Cindy inom ridningen! Följ henne blogg på : www.bjerlea.blogg.se :)







Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus